Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Κουλουράκια καρότου!!

Ο χειμώνας ήρθε για τα καλά,τσουχτερό κρύο και βροχή!!Ιδανικό σκηνικό για ζεστό καφεδάκι ή τσαγάκι καλή παρέα και φυσικά τα ζουζουνάκια μας να κυκλοφορούν τριγύρω!!Ναι μου αρέσει ο χειμώνας,μου αρέσει αυτή η ζεστασιά και η αίσθηση θαλπωρής που προσφέρει!!
Μιας και είπαμε για καφεδάκι και τσαγάκι ,τι θα λέγατε για εύκολα κουλουράκια καρότου!!Τα δοκίμασα το σαββατοκύριακο και κυριολεκτικά τα λατρέψαμε!!




Και για όσες θέλουν να τα δοκιμάσουν ,να η συνταγή :

      Υλικά:
  • 1 φλυτζάνα τσαγιού καλαμποκέλαιο 
  • 1 ποτήράκι του κρασιού λευκό κρασί 
  • 1 πακέτο φαρίνα 
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 1-2 μεγάλα τριμμένα καρότα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί ώσπου να γίνει η ζύμη μαλακή,πλάθουμε σε λεπτά στρογγυλά κρικάκια και ψήνουμε στους 170 oC μέχρι να ροδίσουν για 25 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!

Και φυσικά δεν θα μπορούσα να μην μοιραστώ μαζί σας ,όμορφες χειμωνιάτικες εικόνες!!




 Καλό χειμώνα να έχουμε!!

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Μεταμόρφωση νο 3..το ξύλινο τραπέζι του μπαλκονιού!

Αυτό το τραμέζι είχε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ ,είχε δεχθεί όλες τις καιρικές συνθήκες ζέστη ,κρύο ,βροχή επιπλέον δύο χρόνια ήταν αποθηκευμένο στην αποθήκη χωρίς καμία φροντίδα!!Έπρεπε κάτι να κάνω για αυτό,φυσικά ούτε λόγος να το πετάξω,τα οικονομικά μας δεν το επέτρεπαν  την δεδομένη στιγμή!Έτσι μιας και μου άρεσε η μεταμόρφωση απο το παιδικό τραπεζάκι ,σκέφτηκα να δοκιμάσω την τεχνική και σε αυτό !!
Βέβαια η επιφάνεια ήταν μεγαλύτερη και είχε περισσότερες δυσκολίες αλλά έπρεπε να το κάνω ,χρειαζόμουν εγώ περισσότερο την αλλαγή!Τώρα που το σκέφτομαι μάλλον εκεί διοχέτευα το άγχος μου..αγχώθηκα να οργανώσω όσο το δυνατό πιο γρήγορα το νέο μας σπίτι ,στην πορεία ήρθε η κούραση και η μόνιμη έννοια μου σχετικά με  το αν θα αρέσει η νέα πόλη στα παιδιά ..κακά τα ψέματα είναι μικρή πόλη!
Δόξα το θεό όμως όλα καλά ,για μένα βέβαια διατηρώ ακόμα καποιες επιφυλάξεις!!
Τέλος πάντων,ξεκίνησα τις εργασίες με μεγάλη χαρα και να το αποτέλεσμα!!













Ελπίζω να σας αρέσει!!

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Μεταμορφώσεων συνέχεια..σειρά είχε ένα παιδικο τραπεζάκι με την καρέκλα του!!

Κυριολεκτικά δεν ξέρω τι με έχει πιάσει...με την μετακόμιση βρήκα πράγματα που είχαμε αγοράσει για το παιδικό δωμάτιο του Γιώργου μας,ο λόγος για ένα ξύλινο τραπεζάκι με καρέκλα ,το οποίο για την ακρίβεια το είχαμε καλοπληρώσει..  Στο νέο μας σπιτικό έχουμε την πολυτέλεια να έχουν τα παιδιά το δικό τους δωμάτιο κατασυνέπεια το εν λόφω ξύλινο τραπεζακι δεν χωρούσε με τίποτα στο νέο του δωμάτιο και φυσικά ήταν πολύ μπεμπέ!
Η πρώτη σκέψη ήταν να το πετάξουμε,ήδη είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά ,πάνε και ποσα χρόνια που το είχαμε αγοράσει.Από την άλλη πλευρά το δωμάτιο της μικρής παρέμενε άδειο,εχει την κούνια της και τίποτε άλλο ,έτσι σκέφτηκα να το μεταμορφώσω και να το τοποθετήσω εκεί!
Αρχικά το έβαψα με καφέ χρώμα,στην συνέχεια πέρασα όλη την επιφάνεια με κερί και στην συνέχεια πέρασα το τελικό χρώμα ,ένα ανοιχτόχρωμο μπεζ.Με γυαλόχαρτο έτριψα ορισμένα σημεία έτσι ώστε να φαίνεται πιο παλιό ..
Μέχρι εδώ όλα καλά ,σίγουρα ήμασταν σε καλό δρόμο,ήδη είχε αλλάξει η μορφή του αλλά ήθελα και κάτι άλλο..έτσι λοιπόν μια ήταν η λύση:ντεκουπάζ!
και ναι το αποτέλεσμα με δικαίώσε!!πέρασα με βερνίκι και το άφησα να στεγνώσει!!Μέχρι και ο δύσπιστος μπαμπάς μου ,που παρακολουθούσε με διστακτικότητα το όλο εγχείρημα,δεν πίστευε στα μάτια του!!Έτσι τοποθετήθηκε στο δωμάτιο της μικρής μου,η οποία φαίνεται να το απολαμβάνει!!









Και μη νομίζετε ότι σταμάτησα μόνο σε αυτό ,έρχεται και συνέχεια..μεταμόρφωση νουμέρο 3!!

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Η μεταμόρφωση μιας κρεμάστρας

Στην προσπάθειά μου να οργανώσω και να τακτοποιήσω το νέο μας σπίτι και ιδιαίτερα τα δωμάτια,διαπίστωσα πως θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη μια κρεμάστρα τοίχου..Η αλήθεια είναι ότι αυτού του είδους τις κρεμάστρες δεν τις συμπαθούσα ιδιαίτερα,ας οψεται όμως η ανάγκη..εκείνες τις μέρες στο πανηγύρι της πολης βρήκα μια από αυτές..φυσικά και δεν ξετρελάθηκα αλλά όταν το καλοσκέφτηκα μια ιδέα μου ήρθε!!Θα την μεταμόρφωνα με την βοήθεια του ντεκουπάζ σε τελική ανάλυση αν κάτι δεν πήγαινε καλά το κόστος της ήταν αρκετά χαμηλό και θα μπορούσε να αντικατασταθεί ωραιότατα!!Σκέφτηκα να της κάνω μια είδους  παλαίωση να φαίνεται πιο παλιά και κατά την γνώμη μου το αποτέλσμα ήταν αρκετά ικανοποιητκό!Δυσυχώς δεν πρόλαβα να τραβήξω την αρχική μορφή της κρεμάστρας αλλά σίγουρα τράβηξα αρκετές όταν την τελείωσα!!












Ελπίζω να σας αρέσει!!και φυσικά περιμένω τα σχόλια και τις εντυπώσεις σας!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


BLOG DESIGN BY BLOG ME BEAUTIFUL


Blogging tips